Aktuellt skrivuppdrag

Skrivarcirkeln har uppehåll från och med 2014-12-08


lördag 5 april 2014

Uppdrag #4: Tjuvlyssna och skriv

Det här uppdraget har varit med i skrivarcirkeln tidigare. Nu börjar det bli vår och då finns det större möjligheter att sitta ute i en buske och spionera på folk. Inte på ett sjukligt sätt förstås. Det går ju att lyssna på alla möjliga typer av personer numera. En del blottar sina liv ganska enkelt så det blir inte svårt. Bara du gör det någorlunda diskret - för din egen skull alltså.

Tjuvlyssna och ta in när du hör några personer prata om något intressant eller totalt obegripligt. Kanske sitter de nära dig på bussen eller på en parkbänk bredvid. Om du har en trädgård går det att höra grannar prata ganska lätt. Vad de än pratar om, kan du ta deras samtal och göra det till något väldigt spännande och intressant.

Ta vara på ordval, citat och uppseendeväckande formuleringar i ditt tjuvlyssnande. Ta med dig samtalet hem och hitta på vad som hänt runt omkring. Avsluta din text med en epilog som berättar hur den verkliga historian kom till.

Vill du bli inspirerad kan du läsa tidigare texter från uppdraget "Tjuvlyssna och inspireras" från 19 oktober 2012.

Deadline: måndag 5 maj
Omfattning: max 1000 ord
Skicka din text till skrivarcirkel[at]wallinskaya.com
OBS! Skicka inga bifogade filer utan klistra in texten direkt i mailet.
  • Ange ämne/subject: Uppdrag #4
  • Berätta vad din text heter
  • Vad är ditt författarnamn?
  • Ange eventuell hemsida eller mailadress som du vill ha med i publiceringen av din text
När du skickar en text till ovanstående mailadress godkänner du automatiskt att den publiceras på http://skrivarcirkel.blogspot.se/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar