Aktuellt skrivuppdrag

Skrivarcirkeln har uppehåll från och med 2014-12-08


fredag 19 oktober 2012

Skrivuppgift #1: Tjuvlyssna och inspireras

Din uppgift blir att tjuvlyssna på ett samtal mellan två personer. Det ska vara två personer som du inte känner. Exempel på tillfällen du kan tjuvlyssna: På bussen, i en kö i en affär, några som går precis bakom dig på en promenad. Anteckna eller memorera deras samtal och låt nu din fantasi ta över utifrån deras samtal. Vad pratade de om? Utifrån deras samtal skriver du en text om vad som hände innan eller vad som kommer att hända efteråt, alltså inte om vad som händer just under samtalet. Antingen kan en person vara den som pratar mest och berättar om något och då kan det passa bra att inspireras av den berättelsen och berätta den med egna ord, kanske spetsa till den. Eller så kan det vara en diskussion med delade meningar, vad händer sedan om de skulle bli riktigt osams? När du har skrivit din text avslutar du med en epilog där du kort beskriver samtalet du tjuvlyssnat på.

Texten ska vara på max 1500 ord. Du kan skriva som dikt eller prosa. Syftet är att uppgiften ska vara rolig att göra, inte kännas som en press.
Deadline: 4 nov 2012 (men skicka gärna in den tidigare om du blir klar innan dess)

Har du frågor om uppgiften, var god ställ dem som en kommentar till detta inlägg. Uppgiften kan du göra helt för dig själv, men vill du publicera den här i bloggen, mejlar du den till skrivarcirkel@wallinskaya.com och skriv tydligt vilket namn som ska stå som författare, eventuell länk till hemsida/blogg/mejl och att du godkänner att jag publicerar din text på den här bloggen.

Edit 25/10: Max antal ord har ändrats till 1500

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar