Aktuellt skrivuppdrag

Skrivarcirkeln har uppehåll från och med 2014-12-08


onsdag 5 mars 2014

Uppdrag #3: Bli den du inte vill vara

Visst finns det personer som du inte gillar? Kanske rentav hatar. Eller personer som du bara inte förstår dig på, som stör dig till vansinne. Tänk en stund på personer du inte gillar. Det går att kratta fram personer på din arbetsplats, en gammal klasskamrat, någon dumsnut till granne, en illa omtyckt släkting eller ett gammalt ex.

Välj ut en person!

Bli den personen. Sätt dig in i den personens tillvaro. Kalla dig för den personen. "Jag" i din text är den personen.

Börja med att komma fram till vad det är som gör det, att du inte gillar personen. Försök förstå dig på personen i fråga.

Vad är det du önskar att din person skulle göra istället? Låt personen göra det i din text! Du kan till och med själv vara med som en karaktär i texten fast riktiga du får alltså inte vara jaget, för jaget är ju den där personen du inte gillar.

Alternativ: Någon som du inte ens känner eller inte har någon kontinuerlig kontakt med, gjorde något hemskt/orättvist/elakt mot dig. Vad skulle du vilja att den personen gjorde istället? Gjorde direkt eller gjorde i efterhand. Ibland gör ju människor saker utan att själva begripa hur mycket skada de gjort för någon annan. Nu är det dags för upprättelse.

Deadline: lördag 5 april
Omfattning: mellan 700 och 1000 ord
Skicka din text till skrivarcirkel[at]wallinskaya.com
OBS! Skicka inga bifogade filer utan klistra in texten direkt i mailet.
  • Ange ämne/subject: Uppdrag #3
  • Berätta vad din text heter
  • Vad är ditt författarnamn?
  • Ange eventuell hemsida eller mailadress som du vill ha med i publiceringen av din text
När du skickar en text till ovanstående mailadress godkänner du automatiskt att den publiceras på http://skrivarcirkel.blogspot.se/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar