Aktuellt skrivuppdrag

Skrivarcirkeln har uppehåll från och med 2014-12-08


söndag 18 november 2012

Skrivuppgift #3: Övernaturliga inslag

Föreställ dig det mest vardagliga du vet, dina rutiner, ditt ekorrhjul... Det du kan rabbla i sömnen, det du kan göra trots att du blundar - det du helt enkelt är van vid. Så en dag när du svänger runt hörnet på vägen till jobbet/skolan/mataffären, så står det någon där. Någon som stirrar på dig, någon som bara du kan se och ingen annan. Är det någon som har kommit för att hämta dig? Är det någon som vill dig något illa eller någon som vill hjälpa just dig. Du är utvald, men inte av en människa utan något som naturen ännu inte kan förklara.

Huvudpersonen i din berättelse är en helt vanlig människa, typ du själv. Är du inte vanlig nog, hittar du på en ännu vanligare person. I berättelsen ska huvudpersonen träffa någon form av övernaturlig varelse. Du ska berätta om det mötet. Du får blanda in övernaturlighet i vilken skala du vill. Platsen för mötet kan vara i staden, i skogen, på havet, i öknen, men på jorden och en plats du kan relatera till. Berätta om mötet och gör det till din historia.

Förslag på övernaturliga varelser:
  • Utomjording
  • Tidsresenär
  • Svenska folktroväsen: troll, skogsrå, vättar, tomtar, näcken
  • Skräckväsen: vampyr, zombie, varulv, demon, mumie, spöke, gengångare, monster
  • Mytiska väsen: kentaur, satyr, alv, orch, drake, enhörning, sjöjungfru
Det kan vara bra att läsa på om den typen av väsen du har valt, om du inte redan är expert på ämnet. Här finns några länkar:
Om vampyrer
Information om zombies
Nymfer, satyrer, kentaurer
Enhörningar
Ge gärna tips på fler länkar i kommentarsfältet nedan.

Texten ska vara på max 3000 ord.
Deadline: 2 december (men skicka gärna den tidigare om du blir färdig före det)

Har du frågor om uppgiften, var god ställ dem som en kommentar till detta inlägg. Uppgiften kan du göra helt för dig själv, men vill du publicera den här i bloggen, mejlar du den till skrivarcirkel@wallinskaya.com och skriv tydligt vilket namn som ska stå som författare, eventuell länk till hemsida/blogg/mejl och att du godkänner att jag publicerar din text på den här bloggen. Skicka inga bifogade filer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar