Aktuellt skrivuppdrag

Skrivarcirkeln har uppehåll från och med 2014-12-08


söndag 4 november 2012

Skrivuppgift #2: Musiken sätter stämningen

Jag har satt ihop en playlist med instrumentala låtar på spotify. Lyssna igenom listan, välj ut en av låtarna och låt den sätta stämningen på din text. För dig som inte har spotify presenteras låtlistan längst ner i det här inlägget och då kan du själv söka upp låtarna på exempelvis youtube. Jag har försökt göra ett urval av låtar där åtminstone någon av dem kan tilltala just dig.

Låt musiken sätta stämningen på din text. Även om du inte hört musiken innan, kommer du att associera till något, kanske ett minne, en film eller en plats du varit på. Kanske kan den få dig till en plats du inte varit på.

När du har hittat låten du vill använda, blunda och lyssna igenom den. Vad får du för inre bild? Vilken miljö ser du? Är du ute eller inne? Ser du människor? Om du inte ser någon person, vad händer om du föreställer dig att en person stiger in i bilden? Vad händer om ytterligare en person stiger in? Hitta din berättelse och skriv ner den. Det kan gå åt många gånger med samma musikstycke innan du hittar din berättelse eller så kan  den komma till dig direkt.

Texten ska vara på max 1500 ord.
Deadline: 18 november kl. 9.00 (men skicka gärna den tidigare om du blir färdig före det)
Du väljer själv om du skriver vilken låt du valde, i slutet av din text.

Har du frågor om uppgiften, var god ställ dem som en kommentar till detta inlägg. Uppgiften kan du göra helt för dig själv, men vill du publicera den här i bloggen, mejlar du den till skrivarcirkel@wallinskaya.com och skriv tydligt vilket namn som ska stå som författare, eventuell länk till hemsida/blogg/mejl och att du godkänner att jag publicerar din text på den här bloggen. Du kopierar in din text i ett mejl, skicka alltså ingen bifogad fil utan bara texten.

Här är listan:
spotify


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar