Aktuellt skrivuppdrag

Skrivarcirkeln har uppehåll från och med 2014-12-08


söndag 10 mars 2013

Repris: Skrivuppgifter 1-10

Skrivuppgift #11 presenteras vid lunch idag.

Nu har Wallinskayas skrivarcirkel haft 10 skrivuppgifter och de 10 uppgifterna har resulterat i mer än dubbelt så många texter. Varje uppgifts deadline har nu (ja, nästan i alla fall) gått ut och det är ju trist om du hade velat skicka in text som baserats på en av de äldre uppgifterna. En del har dessutom svårt att hålla deadlines och kanske tycker att 14 dagar är lite för kort. Nu har du chansen att skicka in en text baserad på någon av de tidigare uppgifterna och din deadline blir om 21 dagar. Denna möjlighet löper samtidigt som nya skrivuppgifter presenteras var 14:e dag. Det enda du behöver göra är att botanisera bland de gamla uppgifterna, kanske inspireras av andras texter och utifrån det skriva din text i lugn och ro och sedan skicka in för att få den publicerad här. Har du redan gjort uppgiften, är det okej att göra den i ny tappning, kanske passa på att göra om den gamla texten och ändra den utifrån eventuella kommentarer. Vill du göra fler än en uppgift är det också okej.

Här är uppgifterna i korthet. Klicka på uppgiften du blir intresserad av för att se den i sin helhet.
Deadline: 31 mars 2013

Skrivuppgift #1: Tjuvlyssna och inspireras

Tjuvlyssna på ett samtal mellan två lektioner du inte känner. Utifrån deras samtal ska du hitta på vad som hände innan eller efteråt och med hjälp av fantasin skriva en berättelse.
Omfattning: max 1500 ord

Välj en av 10 låtar på en musiklista och låt musiken sätta stämningen på din text.
Omfattning: max 1500 ord

I din vardag dyker en övernaturlig varelse upp och behöver just dig, eller någon annan påhittad karaktär.
Omfattning: max 3000 ord

Skriv en text där huvudkaraktären är en person du någon gång träffat och som du minns väl. Personen ska göra något så pass anmärkningsvärt att hen hamnar i tidningen.
Omfattning: max 2000 ord

Skrivarcirkelns juluppgift. Välj ut en av filmerna i Kalle Ankas jul som visas på julafton och använd stommen i berättelsen för att göra om den till en modern historia bland såna som du och jag.
Omfattning: obegränsad

Det ska utspela sig på ett tåg och någon form av brott ska begås på detta tåg. 
Omfattning: max 2000 ord

Berätta om ett ärr du har fått och som satt spår. En självupplevd händelse.
Omfattning: max 2000 ord

Låt tärningen bestämma vad din berättelse ska innehålla. Du ska kasta tärningen 4 gånger för att få fram ramarna för din berättelse.
Omfattning: max 2000 ord


Skrivuppgift #9: Missbrukaren

Berätta om en dag ur en missbrukares liv och dess strävan efter att få tag i det som missbrukaren behöver för att slippa abstinensen. 
Omfattning: max 2000 ord

En doft, ett ljud, en smak - varje gång du upplever det så dras du tillbaka flera år och tänker på en plats, en person eller en situation. Uppgiften går ut på att berätta om ett minne, en känsla eller beskriva en miljö.
Omfattning: max 1500 ord

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar